Recipes in Bulgarian

[BG] Ванилови протеинови барчета с вишни

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Протеиновите барчета, които ви предлагам са олицетворение на това, в което вярвам, а именно, че здравословната и пълноценна храна трябва задължително да бъде и изкушаващо вкусна, за да може да се превърне в начин на живот, а не просто временно решение преди сезона на банските, например.

Понякога се питам как изобщо бихме могли да водим здравословен начин на живот, имайки предвид мръсния въздух, облъчванията, на които сме изложени, стреса и заседяването… Епохата, в която сме родени обаче е такава… Не знам дали да заживееш в някое малко селце е решение, но знам, че постигането на баланс между достатъчно движение и силна храна, доставяща ни онова, от което организмът ни се нуждае, е един прекрасен начин да живеем и да се чувстваме по-добре.

Тези ванилово-вишневи протеинови барчета са прекрасно хапване между основните хранения за онези от вас, които тренират и имат нужда от екстра протеин в дневното си меню. Не по-малко подходящи са и за една бърза, но балансирана закуска, когато времето ни притиска.

За онези от вас, подложени на силно физическо натоварване, които имат нужда от голямо количество белтъчини, предложението ми е да замените брашното от лимец със същото количество протеин. Т.е вместо 50 гр брашно от лимец и 50 гр ванилов протеин, добавете директно 100 гр протеин.

Необходими продукти

  • 120 гр едри овесени ядки (предварително накиснати във вода поне за около половин час)
  • 50 гр брашно от лимец
  • 50 гр млечен протеин с вкус на ванилия
  • 250 гр кисело мляко
  • 10-20 мл кленов сироп (на вкус)
  • шепа сушени вишни

Начин на приготвяне

В купа смесете киселото мляко, протеина и брашното. Отцедете добре овесените ядки и ги добавете към сместа. Прибавете желаното количество кленов сироп или друг любим ваш подсладител. Единствено не бих ви посъветвала да използвате мед, тъй като губи ценните си качества при термична обработка. Накрая добавете и вишните. Изсипете сместа в квадратна тавичка за печене и поставете във фурната за около 20-25 минути на 180°C. След като изстине, нарежете на правоъгълни барчета.  Съхранявайте в хладилник в затворена кутия до една седмица.

Voilà,

Bon appétit !

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.